Instalacije mi prijavi grešku "ZipMsgXX.res is probably not linked to the executable Missing string ID is: 11036".

Install.dat datoteka je korumpirana. Njezina točna veličina iznosi 154.479.673 bytea. Download s Interneta nije bio uspješan. Jedino rješenje je ponovo downloadirati igru ili je instalirati s ispravnog CD-a.

Instalacija mi prijavi grešku "ZipMsgXX.res is probably not linked to the executable Missing string ID is: 10504".

Nije odabrana postojeća mapa za instalaciju igre. Instalacijska aplikacija stvara mapu za igru, ali ne i onu mapu u kojoj je mapa od igre. Npr. ako mapa "Progami" ne postoji, ne možete instalirati igru u "C:\Programi\Urban Jungle". Ova greška se neće dogoditi ako ostavite standardnu instalacijsku mapu ("C:\Urban Jungle").

Prilikom pokretanja igre pojavi se greška "The dynamic link library 'D3DX81ab.dll' could not be found".

Pokrenite aplikaciju koja ispravlja dotičnu pogrešku. Aplikacija se nalazi na http://uj.dir.hr/download/UJ_ispravak.zip. Alternativno rješenje je da datoteku "u3d.u3d" preimenujete u "d3dx81ab.dll". Datoteka "u3d.u3d" se nalazi u mapi od igre.

Igra se sruši prilikom učitavanja. Imam dobro računalo, što mi je učiniti?

Ako se dogodi ovakva pogreška, problem je najčešće s grafičkom memorijom ili grafičkom karticom koja nije podržana. Neki laptopi imaju integrirane SiS grafičke čipove za koje Urban Jungle nema podršku iako možda s najnovijim driverima radi. Ako vam se dogodi ovakav problem probajte sljedeće:

- instalirajte najnovije drivere za vaš grafički čip

- smanjite razlučivost u postavkama na 640x480 i kvalitetu boje na 16 bita

Najnovije drivere za grafičke kartice možete skinuti sa sljedećih stranica:

ATI - www.ati.com

nVidia - www.nvidia.com

Intel - www.intel.com

Matrox - www.matrox.com/mga/support/drivers/latest/home.cfm

SiS - www.sis.com/download/

Igra je jako spora. Imam procesor brži od 800Mhz i Matrox karticu.

Sve Matrox kartice starije od Parhelia modela (modeli 550, 450…) nemaju T&L. Minimalna brzina procesora kod kartica koje nemaju T&L je 1700 Mhz.

Imam ATI karticu i dolazi mi "Fatal Error" prilikom pokretanja igre.

Pokušajte problem rješiti instaliranjem Omega drivera za grafičku karticu. Za sada je isprobano na ATI Mobility Radeon 7500 32MB i radilo je. Internet adresa gdje se driveri mogu downloadirati www.omegadrivers.net.